با هستی رشد اقتصادی قابل توجه در اکثر کشورهای بازپسین خودسالاری مکشوف و بلوک شرق اروپا، ولی به نظر می‌رسد ارمنستان هنوز نتوانسته است ذیل بار چالش اقتصادی عالم در سال 2008 میلادی، کمر راست کند ضمن اینکه بازار مسکن در این کشور همچنان به شدت دچار نقص و کمبود است. این مملکت کوچک و زیبا با جمعیتی نزدیک 1.5 میلیون نفری در سال 1990 میلادی از شوروی سابق خودسالاری یافت و در طول تاریخ خویش با بحران‌های متعددی نظیر نسل کشی ارامنه و زمین لرزه مخرب دهه 90 میلادی دست و پنجه نرم کرده است.

این کشور هم‌اکنون یگانه از ارزان‌ترین بازارهای مسکن ناحیه را نیز در برگزیدن دارد و دولت با ارائه طرح‌های گوناگون قصد دارد احتیاج جدی به مسکن در ارمنستان را مرتفع کند.

 

قیمت مسکن در ارمنستان

 

وضعیت کلی بازار املاک در ارمنستان


شرایط مسکن و بها ملک در ارمنستان ، به خصوص در اواخر دهه 1980 و اوایل دهه 1990 میلادی تحت کارایی درگیری‌های این مملکت و جمهوری آذربایجان بر سر ناحیه خودمختار قره‌باغ و سرازیر شدن 350 هزار پناهجو به این کشور قرار داشته است.

همچنین در سنه 1988 میلادی، وقوع زمین رعشه مخرب شمال ارمنستان مایه شد تا حدود 17 درصد از منازل مسی این کشور غیرقابل ست شود. علاوه بر تمام این‌ها، ارمنستان گواه کاهش میزان ساخت و ساز مسکن بوده است که این مساله چگونگی بدمسکنی را در این کشور تشدید کرد.

چالش‌های فوق، دولت را ناچار به اجرای بعضی اصلاحات در بخش مسکن کرد و از سال 1989 میلادی چندین و چند قانون، آیین نامه و ت‌های مختلف در جهت حل مشکل سرپناه ملت زلزله زده و پناهجو به کار گرفته شد الی بدین ترتیب مشکلات ناشی از منزل و زمین ساماندهی شود.

دولت در ضمن در راستای خصوصی سازی دسته مسکن، سیستم کنترل و مدیریت بازار مسکن را راه اندازی کرد لغایت روند قانونمندی و و ثبت ساختمان‌ها و سرپناه‌های غیر قانونی تسریع شود و بدین ترتیب بازار تامین مالی مسکن رونق گرفته و مشکلات طبقه متوسط جامعه نیز مرتفع شود.

 

مشکلات بخش مسکن در ارمنستان


یکی از مشکلات ملک در ارمنستان این است که دولت کماکان طرح جامع ت مسکن ملی را جهت رفع کارساز تمام دشواری ها مسکن جامعه ارائه و اجرا نکرده است.

ازسوی دیگر، به انگیزه اجرای ضعیف، طرح ارائه سهام مسکن در بازار بورس هم از کار افتاد. بنظر می‌رسد با گذشت بیشاز 19 سنه از فروپاشی شوروی سابق، کوچ به یک سیستم جدید تامین مسکن در ارمنستان به کندی پیش می‌رود.

گرچه اجرای پروژه‌هایی همانند ارتقای زیرساخت‌های همگاهی و بازبینی بر خدمات عمومی که از حفظ و حفاظت آپارتمان‌های مسی حمایت می‌کنند، یکی از جدی‌ترین اولویت‌های دولت محسوب می‌شود ولی بنا بر گزارش‌های اعلامی، فقط 20 درصد از آپارتمان‌های مسی ثبت شده در این طرح برای رفع دشواری ها مسکن مردم کارساز هستند.

 

دخالت دولت برای شفا وضعیت مسکن


این طرح‌های دولتی در سطح وسیع منوط به عواملی چون بی مسئولیتی ساکنین نسبت به نگهداری و صیانت از فضای مشاعات، سستی آیین نامه خدماتی، سستی رقابت، عدم پرداخت هزینه تعمیرات و نگهداری ازسوی دولت‌های محلی، عدم اطلاعات کافی ساکنان آپارتمان‌ها از آیین نامه و حقوق پیوسته و ضعف مهارت‌های مدیریتی در بدنه نظارتی است.

بنابراین، لزوم شکل گیری نهادهای نظارتی و مدیریتی در امر تامین و نگهداری هرچه بهتر ساختمان‌های مسی در ارمنستان اهمیت فوق‌العاده‌ای پیدا کرده است.

ازسوی دیگر، به علت محدودیت بودجه، هیچ طرح سرمایه‌گذاری برای توسعه شهری و با منظور اسکان جمعیت رو به رشد به خصوص در پایتخت ارمنستان یعنی «ایروان» وجود ندارد.

همچنین، در ارمنستان هیچ طرح یکپارچه دولتی برای گروه‌های آسیب‌پذیر به چشم نمی‌خورد. در همین راستا، دولت ارمنستان، در طرح‌ اجرایی 5 ساله حدفاصل سال‌های 2008 تا 2012 میلادی، پروا ویژه‌ای به پروژه‌های مسکن برای زلزله‌زدگان و پناهجویان داشته است.

 

وضع امروز منزل در ارمنستان


بازار املاک در ارمنستان، طی سال‌های 2002 لغایت 2008 میلادی به میزان قابل توجهی رشد کرده به طوری که قیمت‌ها 570 درصد رشد داشته‌اند. در سنه 2009 میلادی، اقتصاد ارمنستان نیز دل آزرده از بحران اقتصادی اروپا و آمریکا، مبتلا لطمه شدید شد و بعد از آن قیمت املاک و مسکن طی سال‌های بعد متعلق به رو به تفریق رفت.

قیمت مسکن در ارمنستان، حدفاصل سال‌های 2014 لغایت 2017 میلادی بدون تغییر باقی ماند الی اینکه در سال جدید میلادی شاهد رشد 2 درصدی قیمت‌ها بودیم.

آن طور که آمارها نشانه می‌دهد، نرخ رشد قیمت مسکن در ارمنستان قبل از سال 2008 میلادی با نرخ رشد تولید ناخالص درونی آن از 2.4 میلیارد دلار در سنه 2003 لغایت 11.7 میلیارد دلار در سنه 2008) مساوی بوده است.

 

تامین مالی برای خانه‌دار شدن مردم


دولت ارمنستان، در کناره طرح‌ها و ت‌های گوناگون تامین مسکن، چندین طرح تامین مالی را نیز با قصد تسهیل روند خانه‌دار شدن اتباع این کشور ارائه کرده‌است.

در همین راستا، دولت ارمنستان بخش تامین مالی مسکن را با منظور اطمینان از تاثیر طرح‌های مسکن، تنظیم کرد. یگانه از اهداف اصلی دولت در این زمینه، حمایت از شکل گیری موسسات تامین مالی مسکن بوده و یارانه‌های مرتبط با مسکن نیز از این روش به سمت کسان واجد شرایط هدایت می‌شوند.

دولت در ضمن سعی دارد نیازهای مسکنی مردم را برحسب نیرو ، درآمد و محل مسکن ارزیابی کرده و بر همین پای بست، و متناسب با نیازهای آنها منابع مالی مناسب را تامین کند.

از سایر اقدامات دولت ارمنستان در جهت رفع نیازهای مسکن مردم، تامین وام‌های مسکن برای خانوارهای آسیب‌پذیر با سودهای بازپرداخت یارانه‌ای است.

 

قیمت ملک در ارمنستان


قیمت ملک در ارمنستان ، مانند بسیاری از کشورهای دانشمند در هر منطقه‌ای متفاوت است. به عنوان مثال، اگر میانگین هر متر چهارگوش ملک در کشور ارمنستان چیزی بین 80 لغایت 90 دلار باشد، این قیمت‌ها در ایروان حدودا 600 دلار در هر متر مربع است.

به دلایلی که پیش‌تر هم اشاره شد، دخالت نهادهای بین‌المللی، به خصوص پای بست، لینسی، بها مسکن به گزیده تر در مناطق زلزله زده افزایش یافت.

بنا بر اعلام سامانه املاک و مستغلات ارمنستان، بعد از کاهش محسوس قیمت‌ها کران فاصل سال‌های 1999 لغایت 2001 میلادی، قیمت‌ها و تعداد داد و ستدها مسکن از سال‌ 2001 تا 2007 میلادی روند افزایشی به خویش گرفت.

این افزایش بها به خصوص در ایروان قابل ملاحظه بود ولی در پایان مفتوح هم در سنه 2009 میلادی به خصوص در سه ماهه آغاز سنه گواه روند کاهشی قیمت‌ها بودیم.

از سوی دیگر، دولت ارمنستان هم زمان با افت قیمت مسکن، وام‌ها را افزایش دیتا است ضمن اینکه طبق آخرین آمارهای اعلامی از جانب نظام املاک و مستغلات ارمنستان، بها مسکن در این مملکت در سال 2017 میلادی 2.8 درصد افت داشته است.

بنا بر اعلام این سامانه، میانگین ارزش بازار مسکن ارمنستان در سنه 2017 میلادی با 2.8 درصد تفریق به 178.8 هزار درام ارمنستان (معادل 370 دلار آمریکا) در هر متر مربع دریافتی و این درحالیست که در مدت مثل سال قبل متعلق به یعنی سال 2016 میلادی، گواه رشد 0.2درصدی قیمت‌ها بوده‌ایم.

 

گران‌ترین شهر‌های ارمنستان برای خانه


موسسه احصاء ارمنستان همانطور که انتظار می‌رود، شهر ایروان را به عنوان گران‌ترین شهر از عقیده قیمت مسکن معرفی کرده است. بها هر متر مربع آپارتمان در این شهر (در مناطق مرکزی) و منطقه کنترون 445.8 هزار درام اعلام شده و قیمت‌ها با نرخ میانگین سالانه 4.1 درصدی رشد داشته‌اند.

پس از ناحیه کنترون، ناحیه ارب با بها ثابت و میانگین 345.8 هزار درام به ازای هر متر چهارگوش دومین محله گران قیمت ایروان است. ارزان‌ترین بها مسکن در پایتخت نیز مربوط به نوباراشن با متری 157.1 هزار درام است.

بعد از ایروان شهر توریستی و ساحلی تساخکازدور و آبوویان قرار دارند که در این شهرها هم بها مسکن نسبت به دیگر نواحی ارمنستان نسبتا بالاتر است.

 

منزل در ارمنستان


یکی از جذابیت‌های ارمنستان برای توریست‌ها، به خصوص در کشورهای همجوار، بازار مسکن این کشور به خصوص اعطای ازآنش صددرصدی به شهروندان بیگانه است.

ارزان بودن بها ملک در این مملکت و اعطای مالکیت، پرداخت وام و آسان بودن پروسه معاملات، این بازار را برای اران کشورهای ناحیه زیاد جذاب کرده است. البته نباید فراموش کرد که برخلاف تبلیغات کسان سودجو، ملک در ارمنستان منجر به گرفتن اقامت نخواهد شد.


اخبار تهران مسکن ,ارمنستان ,دولت ,میلادی ,تامین ,بازار ,تامین مالی ,قیمت مسکن ,بازار مسکن ,هزار درام ,2017 میلادی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

بازی3بازی|دانلود بازی اندروید سایت خبری ورزشی سیما اسپرت آموزش پرورش بوقلمون کرونا ویروس ایران وب دیتا خرید اینترنتی