دوربین مداربسته هایک ویژن چیست و از چه اجزایی برپایی شده است؟


تاریخچه استفاده از اولین دوربین مدار بسته به سنه 1942 میلادی بر می گردد. زمانی که شرکت آلمانی زیمنس نخستین دوربین مداربسته را برای مشاهده پرتاب موشک V2 باره بهره‌گیری پیمان داد. یک مهندس آلمانی به اسم والتر بروچ مسئولیت نصب آن را بر عهده داشت. هفت سال بعد متعلق به در سال 1949 میلادی در آمریکا نخستین تبلیغ دوربین مداربسته با اسم وری ساخته شد که در تبلیغ آن گفته شده بود که نصب آن نیازمند مجوز دولتی نیست. پس متعلق به به کارگیری سیستم های مدار بسته رواج بیشتری یافت لغایت جایی که حتی در برخی از پایگاه های فضایی جهت تماشا روش پرتحمل موشک ها  از دوربین مداربسته کاربرد گردید.

 

اولین مورد به کارگیری دوربین مدار بسته در فضاهای عمومی در سنه 1973 در شهر نیویورک آمریکا به منظور کاهش جرایم صورت گرفت; و الی هفت سنه بعد از آن یعنی در سنه 1980 میلادی در سرتاسر آمریکا در بسیاری از مراکز عمومی استفاده از  دوربین های مداربسته رواج یافت. به تدریج به نظر می آمد استفاده از دوربین های مداربسته برای بسیاری از مشاغل خاصی که در معرض خطر سرقت یا خشونت قرار داشتند نیز مناسب است. در سنه 1990 استفاده از دوربین های مداربسته در اماکن گوناگون رواج اکثریت پیدا کرد زیرا دستگاه های ضبطی روانه بازار گردید که دارای قابلیت Motion Detection (ضبط پس از تشخیص حرکت) بودند. در کشور انگلستان نیز برای نخستین بار در شهر نورفلک استفاده از دوربین مدار بسته صورت گرفت. به طور کلی می تاب گفت گسترش سیستم های مدار بسته و نظارتی در بین سنه های 1990 لغایت 2000 میلادی بوقوع پیوست.

 

دوربین مداربسته چیست؟


دوربین مدار بسته (closed-circuit television) همانطور که از نامش پیداست، جزئی از یک سیستم مداربسته است که در آن همگی اجزا به طور سر راست به یکدیگر متصل اند. دوربین مدار بسته (تلویزیون مدار بسته) یک سیستم تلویزیونی است که در آن سیگنال ها به طور عمومی توزیع نمی شوند، و در درجه نخست برای اهداف نظارتی و امنیتی مورد بهره‌گیری قرار می گیرند. این امر بر خلاف سیستم های پخش تلویزیونی است که هر گیرنده ای امکان اخذ سیگنال آن را دارد.

 

اساس کار دوربین مدار بسته بر پایه برپایی راهبردی دوربین ها در مکان باره نظر و نگریستن تصاویر ارسالی در نمایشگر یا مانیتور است. از آنجا که دوربین ها بدست کابل های مختلف (کواکسیال یا شبکه) به دستگاه ضبط DVR یا  NVR و در پایان به مانیتورها متصل می گردند به آنها “مدار بسته” گفته می شود الی نشان دهنده این سوژه باشد که دسترسی  به محتوای آنها تنها بدست افراد مشخصی امکان پذیر است.

 

اجزای ساختن دهنده دوربین مداربسته


یکی از اجزای مهم در یک دوربین مداربسته سنسور، حسگر یا چیپ تصویر آن است. وظیفه سنسور تبدیل روشنایی واصله از پیرامون به سیگنال های الکتریکی است. در دوربین های مدار بسته از دو گونه چیپ تصویر CCD و CMOS بهره‌گیری می شود. از دیگر اجزای ساختن دهنده یک دوربین مداربسته لنز بکار رفته در آن است که می تواند از گونه ثابت، وریفوکال و یا وریفوکال موتوردار باشد. لنز ها حائز یک فاصله کانونی هستند که در لنز های مقاوم حائز عددی مقاوم (2/8، 3/6، 4، 6 و…میلی متر) بوده و در لنز های وریفوکال در یک بازه تعریف می شود (برای مثال 2/8-12). هرچه فاصله کانونی لنز شماره کمتری را پرتو دهد تصویری مفصل تر و زاویه دیدی وایدتر بدست می دهد و هرچه این عدد بیشتر شود عمق تصویر نیز اغلب می گردد.

 

کاربرد های دوربین مدار بسته


به طور کلی دوربین های مداربسته کاربرد امنیتی و نظارتی دارند و در محیط‌ های مختلفی اعم از ادارات، خانه ها شخصی، گاه ها و… باره بهره‌گیری قرار می گیرند. در ذیل به ذکر چند نمونه از دیگر کاربرد های آن می پردازیم:

 

  • نظارت و کنترل ترافیک شهری
  • نظارت و مهار رفتار اشخاص در مدارس و مهد کودک ها
  • مورد کاربرد در حمل و نقل عمومی، مراکز تجاری، خطوط فرآوری کارخانجات و …
  • مورد بهره‌گیری در رخدادها و استادیوم های ورزشی

اخبار تهران دوربین ,مداربسته ,مدار ,بسته ,کاربرد ,بهره‌گیری ,مدار بسته ,دوربین مداربسته ,دوربین مدار ,اجزای ساختن ,بهره‌گیری قرار ,اجزای ساختن دهنده منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

رزرو هتل کیش نمونه سوال و گام به گام کار فریلنسری آشپزی مطالب درسی مقطع ابتدایی زیبا زیبا دانلود فیلم جوکر 2019 دکوراسیون ایرانی